Gå til hovedindhold

Bunkergruppen Hirtshals Fyr modtager donation på 70.000 kr.

Hirtshals Sparekasses Gavefond har doneret 70.000 kroner til Bunkergruppen, der er en støtteforening til Hirtshals Fyr. Donationen skal gå til en spændende ny udstilling af materialer fra 2. verdenskrig, der placeres i historiske bunkere.

5985 Hirtshals · Nyhedsrummet · Hirtshals Fyr Fond

Med en donation på 70.000 kroner fra Hirtshals Sparekasses Gavefond søger Bunkergruppen at etablere en ny udstilling af historiske materialer fra 2. verdenskrig i museets bunkere. Her vil Vendsyssel Historiske Museum stå for udstillingen, rundvisninger og meget mere.

- Det betyder meget for os at støtte op om Bunkergruppen Hirtshals Fyr, der på mange områder tilbyder lokale borgere og turister historisk spændende oplevelser. Det er foreninger som denne, der gør en ekstra forskel for lokalsamfundet. Med en spændende ny udstilling ved bunkerne vil Hirtshals blive endnu mere seværdig – både for de lokale ildsjæle og de mange tilrejsende turister, fortæller Kim Guldborg Bærentsen, afdelingsdirektør for Spar Nord Hirtshals.

Den nuværende udstilling ved Bunkermuseet i Hirtshals byder på et historisk berigende indblik i besættelsesårene i byen, hertil hvordan de tyske soldater og befalingsmænd levede i og omkring bunkerne. Med den nye udstilling vil oplevelsen blive optimeret, hvor en modernisering i højere grad vil levendegøre historien om 2. verdenskrig i og omkring Hirtshals.

Der var således store smil hos både donationsgivere samt modtagere, da afdelingsdirektør Kim Guldborg Bærentsen og Jens Ole Mikkelsen, formand for Hirtshals Sparekasses Gavefond, overrakte den store donation til Bunkermuseet ved Hirtshals Fyr.

Til at modtage det flotte økonomiske skulderklap var formand Flemming Hammer og næstformand Peter Jensen fra Bunkergruppen Hirtshals, samt formidlingschef Jens-Christian Hansen fra Vendsyssel Historiske Museum.

Publiceret d.
4. maj 2023