3 grunde til at sikre dig mod tab af erhvervsevne

112 · Topfoto

Har du overvejet, hvordan din situation vil se ud, hvis du mister din erhvervsevne i en længere periode eller permanent? For mange vil det være svært at få økonomien til at hænge sammen uden den månedlige indtægt, og derfor gør vi dig her klogere på, hvordan en personforsikring kan give dig en økonomisk tryghed.

Ulykke og sygdomme kan desværre ramme os alle, og der følger oftest rigelig af bekymringer med, derfor er økonomiske bekymringer, det sidste, du har brug for. Derfor kan det være en god ide at overveje det uheldige scenarie, i forhold til om du kan forsætte den sædvanlige livsstil og de nuværende forbrugsvaner, hvis du skulle miste din erhvervsevne. Det er netop her, at personforsikringen mod tab af erhvervsevne er værd at overveje, da det kan vise sig at være en fornuftig investering.

Her får du de tre væsentligste årsager til at tegne forsikringen.

1. Sikre familiens indtægtsgrundlag

I de fleste familier er det lønnen, der får budgettet til at hænge sammen. Hvis budgettet på grund af mistet job ikke kan hænge sammen, skal man formentlig flytte og etablere sig et nyt sted med alt, hvad det indebærer for hele familien. Med en tab af erhvervsevne-forsikring kan du sikre familiens indtægtsgrundlag.

 

2. Du kan sikre op mod 92 % af din nuværende indkomst

Mister du din erhvervsevne og din indtægt i mere end tre måneder, vil du kunne få udbetaling fra forsikringen. Forsikringen kan dække op til 92 % af din bruttoindkomst inklusiv evt. offentlige ydelser.

 

3. Du kan trække indbetalingerne fra i skat

Forsikringsprisen på en tab af erhvervsevne-forsikring er fradragsberettiget. På den måde fungerer det ligesom ved betalinger til eksempelvis en A-kasse, hvor du kan trække kontigentbeløbet fra i skat.

Tjekliste: Kan du blive forsikret mod tab af erhvervsevne?

  • Du er mellem 18 og 59 år
  • Du er fuldt erhvervsdygtig og beskæftiget i Danmark
  • Du er kunde hos Spar Nord
Publiceret d.
2. maj 2022