Gå til hovedindhold

10 skulderklap til foreningslivet i Nyborg Kommune

NYBORG

Det var de store cifres dag, da Spar Nord Nyborg torsdag den 14. oktober inviterede indenfor i lokalerne på Vestergade 35. På dagsordenen var uddeling af Spar Nord Fondens ekstra donationspulje til 10 udvalgte foreninger, og her var der brede smil at spore hele vejen rundt, hvor i alt 100.000 kroner skiftede hænder.

Med ønsket om at støtte det lokale foreningsliv, der, som alle andre dele af samfundet, har haft det hårdt under coronakrisen, har Spar Nord Fonden valgt at øremærke en ekstra donationspulje på i alt 100.000 kroner til kulturlivet i Nyborg Kommune.

Der er ingen tvivl om, at de mange foreningers ildsjæle har haft travlt ved tasterne. Spar Nord Nyborg har nemlig modtaget langt flere ansøgninger end, hvad de havde forventet. Dommerne har altså været på hårdt arbejde og har stået overfor en svær beslutningsproces for at udvælge de 10 projekter, der hver skulle tilgodeses med 10.000 kroner.

- Vi er rigtig glade for opbakningen til vores initiativ, og at så mange greb muligheden for at ’tænke på noget andet’ for en stund. 10.000 kroner redder måske ikke verden for de 10 foreninger, men donationerne i lokalområdet kan være et lyspunkt og give mulighed for at gennemføre et ellers skrinlagt projekt til glæde for vores lokalsamfund og medlemmer, fortæller Bankrådsformanden Lars Bek Andersen.

De vindende foreninger blev Ullerslev Spejdergruppe, der skal bruge midlerne til nye rafter. Hos Vindingskoret skal de 10.000 kroner gå som tilskud til et nyt klaver. Nyborg Rideklub skal bruge pengene på et nyt dommertårn. Den Interkulturelle forening ’Mødestedet’ kan glæde sig til et nyt køkken, mens Nyborg Familie & Firmasport skal bruge midlerne på udendørs events og musik til On Tour.

Hos Natteravnene Ullerslev skal de 10.000 kroner gå til et cykelprojekt, mens pengene hos Harrested Gymnastikforening skal gå til nye redskaber. Nyborg Klatreklub skal bruge pengene på at etablere en ny klatreklub og Nyborg Harmoni Orkester kan glæde sig til et nyt trommesæt.  Endelig kan Nyborg Skakklub se frem til nye skakmaterialer til divisionsskak.

- Blev din forening ikke tilgodeset med midler fra denne ekstra pulje fra Spar Nord Fonden, så er der stadig håb. Foreninger er altid velkomne til at sende deres ansøgninger til Spar Nord Fonden af de ”normale kanaler”. Ansøgning til Spar Nord Fonden sker via www.sparnordfonden.dk, afslutter Lars Bek Andersen.

De 10 vinderprojekter blev udvalgt af en dommerkomité bestående af redaktør for Lokalavisen Nyborg Kasper Riggelsen, journalist Lone Mørup, ejer af Jimbo’s kaffebar Jim Wichmann, ildsjæl og et stort aktiv for Ørbæk og Nyborg kommune Ivan Kruse, bankrådsmedlem Hanne Skyum samt bankrådsformand Lars Bek Andersen.