Gå til hovedindhold

Spar Nord præciserer forventningerne til 2022 efter stærkt 3. kvartal

Fortsat pæn aktivitet i kerneforretningen sikrer Spar Nord et samlet resultat på 868 mio. kroner efter skat for perioden 1.-3. kvartal. På den baggrund præciserer banken forventningerne for 2022 og forventer nu et samlet resultat efter skat i den øvre del af intervallet 1.150-1.250 mio. kroner. Usikre fremtidsudsigter stiller dog krav til en endnu tættere kundedialog i den kommende tid.

Om Spar Nord 3

Torsdag offentliggjorde Spar Nord regnskab, og selvom uroen på de finansielle markeder fortsatte ind i tredje kvartal, kommer banken ud af perioden 1.-3. kvartal med et samlet resultat på 868 mio. kroner efter skat og en egenkapitalforrentning på 10,3 procent. På den baggrund præciserer banken sine forventninger for helåret til en placering i den øvre del af intervallet.

Med 1.384 mio. kroner var bankens nettorenteindtægter 7 procent højere i perioden sammenlignet med sidste år, hvilket primært er drevet af stigende renter og voksende ind- og udlån. Samlet er bankudlånet steget med 5,4 mia. kroner sammenlignet med tredje kvartal 2021 svarende til en vækst på 11 procent.

Samtidig steg nettogebyrindtægterne med 12 procent til 1.280 mio. kroner, positivt påvirket af pæn konverteringsaktivitet samt sidste års vækst i forretningsvolumen inden for realkreditformidling og kapitalforvaltning.

- Stigende inflation og renter samt bekymring for den fremtidige vækst sætter fortsat dagsordenen på de finansielle markeder. Og der er for nu ikke noget, der tyder på en hurtig bedring af forholdene, fortæller administrerende direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, og fortsætter:

- Alligevel er der grund til at være fortrøstningsfuld, idet vi kan konstatere, at vores kunder kommer fra et økonomisk udgangspunkt, der er stærkere end tiden op til finanskrisen. Det betyder, at vi fortsat oplever begrænsede kredittab både på privat- og erhvervsområdet.

Bankens kunder har generelt en pæn opsparing, og det er en stor fordel for mange, men det kan ændre sig i takt med varigheden af krisen, forklarer Lasse Nyby:

- Trods pæne opsparinger er der dog ingen tvivl om, at stigende renter og priser på varer og energi vil kunne mærkes for mange kunder. Og for nogen vil det blive en hård tid at komme igennem.

- Derfor er det også vigtigere end noget andet, at vi netop nu er tæt på vores kunder, da det giver os de bedste forudsætninger for at hjælpe dem, når tingene begynder at stramme til. Vi har af samme årsag i god tid rakt ud til alle vores kunder for at lade dem vide, at vi er klar til at tage en dialog om, hvor vi kan hjælpe, fortæller Lasse Nyby.

På baggrund af resultatet for 1.-3. kvartal præciserer Spar Nord sine finansielle forventninger for hele året til et resultat efter skat i den øvre del af et interval på 1.150-1.250 mio. kroner.

Du kan læse mere om regnskabet her.

Publiceret d.
3. november 2022