Sparnord.dk bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.   Luk   |   Læs mere.

Luk 
96344000
 

Det er nu eller aldrig: Lås renten fast på et historisk lavt niveau

Alt tyder på, at centralbankerne nu øger tempoet i deres gradvise afsked med verdenshistoriens største pengepolitiske eksperiment, og det kan udløse betydelige stigninger i de lange obligationsrenter, vurderer Spar Nord. For boligejere er det oplagt at låse renten fast i et fastforrentet lån på et historisk lavt niveau. Udover rentesikringen giver det - hvis renten stiger som prognosen angiver - også mulighed for en betydelig gevinst ved førtidsindfrielse og dermed en lavere restgæld.

Finanskrisen og den efterfølgende økonomiske nedtur gjorde som bekendt centralbankerne mere kreative end nogensinde før. Økonomierne i Europa og USA havde brug for mere stimulans, selv om de ledende renter stort set allerede var i nul, og derfor iværksatte centralbankerne de massive opkøbsprogrammer af obligationer. I dag er USA langt henne i et opsving, og Eurozonen er også kommet med. Et globalt synkront opsving er i gang, hvor alle de 45 lande, som dækkes af OECD analytisk, for første gang siden 2007 oplever fremgang samtidig. Tiden er inde til en accelereret normalisering af pengepolitikken.


Download pressemeddelelse

Fastrentelaan