Sparnord.dk bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Når du bevæger dig videre, accepterer du vores brug af cookies.   Luk   |   Læs mere.

Luk 
96344000
 

Analyse: Gennemsnitsfamilien mister 3.000 kroner på bankindlån hvert år

Inflationen i Danmark er i år steget i forhold til de historisk lave niveauer i de seneste 3 år. Det udhuler købekraften af danskernes opsparing på indlånskonti, der i de seneste år kun har givet en lav forrentning - hvis nogen overhovedet. Alligevel har de danske husholdninger i gennemsnit haft godt 300.000 kroner stående på indlånskonti i de første 7 måneder af året, og det svarer reelt til et negativt afkast på hele 3.000 kr. om året for en gennemsnitsfamilie.

I 2008 var den gennemsnitlige opsparing på en bankkonto i en husstand på 232.153 kroner. I dag er tallet på 311.946 kroner. Danskernes opsparing på indlånskonti vokser tilsyneladende støt selv om pengene oftest kun får en meget lav rente eller slet ingen - hvilket betyder, at man reelt taber penge, fordi inflationen udhuler købekraften. En dansk familie mister således i gennemsnit 3.000 kroner om året. 

Download pressemeddelelse

Indlaan Top 2