Publiceret d. 12.12.2019

Spar Nord vil uønskede abonnementer til livs

Spar Nord og fintech-virksomheden Subaio er klar med en helt ny løsning i mobil- og netbank for at give kunderne kontrollen tilbage over deres abonnementsaftaler og derigennem komme uønskede abonnementer til livs.

I samarbejde med fintech-virksomheden, Subaio, giver Spar Nord kunderne kontrollen tilbage over deres abonnementsaftaler med en helt ny løsning i mobil- og netbank. Løsningen skal gøre det lettere at komme uønskede abonnementer til livs, fortæller direktør for Kommunikation og Innovation i Spar Nord Ole Madsen:

- I takt med at vores økonomi bliver mere og mere abonnementsbaseret, er det relevant for os som bank at se nærmere på, hvordan vi kan være med til at hjælpe kunderne til fortsat at bevare et overblik over deres økonomi og betalinger gennem brugervenlige løsninger i mobil- og netbank.

- Det giver ikke alene kunden en større frihed til at prioritere sine betalingsaftaler, men frigør dem også fra langvarige opsigelsesprocesser. Og det ved vi er noget af det, som vores kunder i høj grad efterspørger løsninger på, da det giver økonomisk overskud i en ellers travl hverdag.

Ole Madsen lægger ikke skjul på, at samarbejdet er endnu en vigtig milepæl i bankens Open Banking-strategi, og at det glæder ham at se potentialet komme kunderne til gavn i den daglige forvaltning af deres økonomi:

- Med abonnementstjenesten integreret i mobil- og netbanken får kunderne et langt mere overskueligt overblik over deres månedlige udgifter, og med få klik kan de også opsige abonnementer, som de ikke længere ønsker at betale til.

Dermed får kunderne kontrollen tilbage over deres abonnementsaftaler, og det er noget, der er stor efterspørgsel på ifølge administrerende direktør i Subaio Thomas Laursen:

- Over de seneste fem år er antallet af abonnementer årligt steget med 100 procent, og det kommer kun til at gå stærkere fra nu af. Det er derfor vigtigt, at bankerne forholder sig til denne udvikling og hjælper deres kunder med et overblik og en mulighed for let at opsige uønskede abonnementer, som for nogen kan være lig med store økonomiske udgifter.

Han glæder sig samtidig over de seneste års tætte samarbejde med Spar Nord, der har muliggjort videreudviklingen og skaleringen af løsningen, hvilket den netop lancerede løsning er kulminationen af:

- Spar Nord har været med os siden begyndelsen, og vi er stolte over at komme i markedet med en løsning, som vi efter flere års arbejde ved, at der er stor efterspørgsel på blandt danskerne. Derfor ser vi også frem til at se det fulde potentiale af løsningen, når vi inden længe forventer at kunne lancere udenfor Norden, lyder der afsluttende fra Thomas Laursen.

Kunder i Spar Nord har allerede fra den 12. december mulighed for at benytte sig af løsningen i netbanken, hvor de får en tydelig oversigt over deres abonnementer og tilbagevendende betalinger, og bare med et enkelt klik har de mulighed for at opsige abonnementet.

Del artiklen