Publiceret d. 20.08.2019

Spar Nord og BDO kårer Danmarks 1.000 mest succesfulde virksomheder

Spar Nord og BDO har identificeret de 1.000 virksomheder i dansk erhvervsliv, som i løbet af de seneste fem år har leveret den mest overbevisende finansielle succes. Virksomhederne er identificeret på baggrund af en analyse af i alt 350.000 virksomheder, og de 1.000 virksomheder vil i de kommende uger blive hædret med Spar Nord og BDO’s nye erhvervspris ”Succesvirksomhed 2019”.

På baggrund af en analyse af cirka 350.000 virksomheders regnskabshistorik har Spar Nord og BDO i fællesskab identificeret de danske virksomheder med op til 1.000 ansatte, der over en femårig periode er lykkedes med at skabe den største succes målt på en række finansielle parametre.

Spar Nord og BDO har i samarbejde udviklet et pointsystem, hvor alle virksomheder har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point. Og resultatet af analysen er en liste på de i alt 1.000 virksomheder, der udgør eliten i dansk erhvervsliv målt på evnen til at skabe kontinuerlig vækst og samtidig at konsolidere i en sådan grad, at fundamentet til fremtidig vækst også er støbt. Spar Nord og BDO betegner de 1.000 virksomheder som succesvirksomheder og vil i de kommende uger hædre hver af de 1.000 succesvirksomheder med prisen ”Succesvirksomhed 2019”. Derudover vil Spar Nord og BDO gennemføre interviews med flest mulige af de 1.000 succesvirksomheder for derigennem at blive klogere på de gennemgående træk i dansk erhvervslivs vækstmotorer.

Af respekt for forskelligheden i markedsvilkår og erhvervssammensætning rundt omkring i landet, har Spar Nord og BDO valgt at identificere 200 succesvirksomheder for hver af landets fem regioner. Det er nemlig afgørende for både Spar Nord og BDO, at anerkendelsen når ud i alle lokalområder i Danmark. Det forklarer administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby:

- Succes kan defineres på mange måder, men for os handler en erhvervsmæssig succes om at levere varen år efter år. Det handler om at bevise, at din forretningsidé og din forretningsmodel er robust og bæredygtig og i stand til at skabe tilfredsstillende finansielle resultater og den vækst, som er en forudsætning for udviklingen af vores velfærdssamfund. Netop derfor er det også et afgørende kriterie, at virksomhederne igennem en længere årrække har leveret stærke resultater.

Lasse Nyby tilføjer, at succesvirksomhederne ikke nødvendigvis er de hurtigst voksende, de mest profilerede eller de mest innovative blandt landets virksomheder. Administrerende direktør Stig Holst Hartwig fra BDO supplerer:

- Med ”Succesvirksomhed 2019” ønsker vi først og fremmest at hædre de bundsolide danske virksomheder, der mestrer det lange seje træk. Virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte. De der hver dag leverer en imponerende indsats som drivkraft i lokalområderne og i den danske økonomi som helhed.

Han fortsætter:

- Vi har meget forskellige erhvervsstrukturer i Danmark, og selvom alle danske virksomheder skal forholde sig til en global verden, så er der relativt store forskelle på både ressourcer og marked i de danske regioner. Derfor hylder vi de 200 dygtigste succesvirksomheder i henholdsvis Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden, forklarer Stig Holst Hartwig videre.

De 1.000 virksomheder vil i løbet af de kommende uger blive kontaktet af Spar Nord og BDO og få overrakt prisen ”Succesvirksomhed 2019”. Senere på efteråret afholder Spar Nord og BDO regionsfinaler, hvor den absolut største regionale succeshistorie udpeges og fejres. Derudover uddeles tre særpriser til virksomheder, der har udmærket sig inden for bæredygtighed, jobskabelse og digital omstilling.

Fakta om ”Succesvirksomhed 2019”

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere Danmarks mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point. Her skiller 1.000 virksomheder sig ud målt på følgende parametre:

  • Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere i mellem 0 og 5,5 point.
  • Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere i mellem 1 og 3 point.
  • Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.
  • Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen.

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2019” her.

Del artiklen