Gå til hovedindhold

Spar Nord: Bankdirektør Lars Møller træder af efter 22 år i direktionen

Bankdirektør Lars Møller har efter 38 års ansættelse i Spar Nord Bank, heraf 22 år i bankens direktion, meddelt bestyrelsen, at han ønsker at gå på pension. Lars Møller stopper som bankdirektør 30. april 2023.

Medarbejderkonference Direktion 800X400

- Det er naturligvis vemodigt at skulle tage afsked med en overmåde dygtig og højt værdsat kollega. Men vi har samtidig kæmpestor respekt for den beslutning, Lars har taget – for vi ved, hvor meget banken betyder for ham, fortæller administrerende direktør Lasse Nyby.

- Lars Møllers faglige kvaliteter taler for sig selv. Og som person er Lars mere end noget andet kendetegnet ved ordholdenhed og ordentlighed. Lars har altid sat bankens tarv først.

Lars Møller har med sine 22 år i Spar Nords direktion en stor del af æren for, at banken i denne periode er vokset fra at være en nordjyske regional bank til i dag at være en landsdækkende SIFI-bank.

- Banken har siden 2001 i høj grad vundet markedsandele med afsæt i lokal tilstedeværelse og decentral beslutningskraft. Derfor er det også en stor glæde, at vi lørdag 19. november cementerede netop vores særlige måde at drive bank på, da 1.528 kolleger deltog i vores medarbejderkonference i Randers, fortæller Lars Møller.

Når Lars Møller forlader Spar Nord 30. april 2023, har han samlet tilbragt 48 år i bankverdenen. Han blev ansat som elev i Andelsbanken i 1975 og skiftede til Spar Nord i 1984, hvor han nåede at være direktør for Aalborg & Hjørring, områdedirektør for Vendsyssel samt vicedirektør, inden han trådte ind i direktionen i 2000 med primært ansvar for lokale banker og kreditområdet.

Lars Møller har ved siden af opgaverne i banken siddet i bestyrelserne i BankInvest og DLR Kredit. Siden 2008 som bestyrelsesformand i BankInvest og aktuelt som næstformand i DLR Kredit.

Spar Nords bestyrelse har besluttet, at bankens nuværende risikodirektør, Carsten Levring Jakobsen, pr. 1. april 2023 ansættes som ny bankdirektør og medlem af bankens direktion. Carsten Levring Jakobsen, der er 52 år, er uddannet cand.oceon, og har været ansat i banken siden 2005 og varetaget opgaver som økonomichef, risikoansvarlig og siden 2019 været risikodirektør.

Pr. samme dato er Nana Lottrup Nørgaard udnævnt til ny risikodirektør i Spar Nord. Nana Lottrup Nørgaard er 35 år og uddannet cand.scient.oceon og har været ansat i Spar Nord siden 2018 – de seneste tre år som afdelingsdirektør i bankens risikostyringsfunktion.

Publiceret d.
23. november 2022