FAQ om bankskifte

Et bankskifte til Spar Nord kræver ikke meget andet af dig end en række personlige oplysninger og din signatur. Bliv klogere på alt, du skal vide om bankskifte her. 

Der kan være mange penge at spare ved at skifte til en bank, der tager udgangspunkt i dine ønsker og fremtidsplaner. Men hvordan gør du? Hvad koster det? Og hvor lang tid tager det? Bankskifte kan virke svært og overskueligt, men det er det slet ikke. Få svar på alle dine spørgsmål om bankskifte her.

Hvordan skifter jeg bank?

Når du har besluttet dig for at blive kunde i Spar Nord, tager vi os af alt det praktiske. Du kommer dog ikke uden om at skulle underskrive nogle aftaler undervejs i processen. Her kan du se, hvordan et typisk bankskifte til Spar Nord forløber.

1
Når du har valgt Spar Nord 👏

Du:

… sender os de nødvendige oplysninger, for at du kan oprettes som kunde, bl.a. legitimation, en oversigt over dine konti samt faste betalinger

 

Spar Nord:

… opretter dine nye konti samt netbank

… bestiller betalingskort

… opretter betalingsaftaler

2
Forberedelse og underskrifter 📑

Du:

… underskriver de aftaler, vi sender til dig i netbank

… aktiverer dine nye betalingskort

… informerer din arbejdsgiver om dine nye kontooplysninger

 

Spar Nord:

… sender aftaler på dine nye konti til underskrift hos dig i netbank

… anmoder om overførsel af konti fra din tidligere bank  

3
Overførsel af dit engagement 📊

Du:

… ændrer de faste betalinger, du betaler via dit betalingskort, fx iTunes, Rejsekort, Netflix m.m.

 

Spar Nord:

… sender besked til din tidligere bank om at flytte konti

… sikrer, at eventuelle betalingsaftaler bliver flyttet til dine nye konti

4
Velkommen som kunde i Spar Nord 🎉

Du:

… er nu kunde i Spar Nord. Velkommen til!

 

Spar Nord:

… følger op på, at dine konti samt eventuelle lån, pensioner og forsikringer bliver flyttet

… informerer dig løbende, efterhånden som dit engagement bliver flyttet 

 • Hvad koster det at skifte bank?

  Det er gratis at oprette en indlånskonto i Spar Nord, men skal du have oprettet en kassekredit, eller har du et eller flere lån eller en pensionsopsparing, der skal flyttes, kan der være gebyrer forbundet med flyttearbejdet. Derudover skal du være opmærksom på, at der kan være gebyrer forbundet med driften af dine konti. Den samlede pris på et bankskifte vil dog altid variere fra kunde til kunde, da det bl.a. afhænger af dit engagement i din nuværende bank.

 • Hvad koster det at lukke min konto i min tidligere bank?

  Har du været kunde i din nuværende bank i mere end 12 måneder, er det gratis at lukke dine konti. Din nuværende bank kan dog kræve betaling for at afvikle eventuel pensionsopsparing og lån. Gebyret må dog ikke overstige de faktiske omkostninger, der er knyttet til flyttearbejdet.

 • Hvor lang tid tager det at skifte bank?

  Det kommer helt an på, hvad du skal have flyttet. Flytning af betalingsoverførsler kan tage op til syv bankdage, så længe vi har modtaget alle relevante oplysninger fra dig og din tidligere bank. Flytning af banklån, pensionsopsparinger og værdipapirdepoter kan tage længere tid, så forhør dig eventuelt hos din rådgiver i Spar Nord. 

 • Hvad kræver det at blive kunde i Spar Nord?

  Ingen banker kan nægte potentielle kunder at oprette en indlånskonto. Derfor kan du til hver en tid få oprettet en NemKonto i Spar Nord. Vil du låne penge, eller har du allerede et lån i en anden bank, som du ønsker at flytte, kræver det dog, at du opfylder visse betingelser. Bl.a. må du ikke have for meget gæld i forhold til din indkomst.

  Kontakt os for en uforpligtende snak om dine ønsker, fremtidsplaner og finansielle situation.

 • Kan jeg få finansieret min bolig hos Spar Nord, hvis jeg har optaget et boliglån i en anden bank?

  Hvis din rådgiver i Spar Nord vurderer, at du på sigt er i stand til at betale dit lån tilbage, kan du uden problemer flytte dit boliglån til Spar Nord. Har du et realkreditlån eller forsikringer, er det dog ikke strengt nødvendigt at flytte disse, fordi du skifter bank. Dog kan der være mulighed for at opnå en samlerabat, hvis du samler dine bankprodukter hos os.

 • Hvem skal vide, at jeg har skiftet bank?

  Når du flytter din NemKonto til Spar Nord, sørger vi for, at de offentlige myndigheder får besked om dit bankskifte og din nye konto. Du skal dog selv informere din arbejdsgiver om dine nye kontooplysninger.

Publiceret:
31. januar 2020

Kontakt os, hvis du overvejer at skifte til Spar Nord

Send os en besked, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes