Mere sikkerhed i net- og mobilbanken

Hvor det tidligere var muligt at logge på net- og mobilbanken ved blot at indtaste bruger-id og adgangskode, skal du fremover også bruge en nøglekode fra NemID. Ændringen skyldes nye sikkerhedsregler fra EU, som gælder alle landets banker.

Læs mere om ændringerne

I netbanken betyder ændringen, at du enten skal benytte dit NemID-nøglekort eller din NemID nøgleapp til at logge på. Det nemmeste og hurtigste er at benytte nøgleappen.

I mobilbanken vil du blot blive bedt om at bruge NemID første gang, du logger på. Derefter er det muligt at logge ind, som du plejer. Det forudsætter dog, at du undlader at fjerne den automatiske markering i feltet ”Husk mig”, når du logger på første gang. Derudover er der nogle få andre undtagelser, der kan betyde, at du er nødt til at logge ind med NemID efterfølgende. Her er nogle eksempler:

  • Hvis du geninstallerer appen
  • Hvis du installerer appen på en ny telefon
  • Hvis du fjerner markeringen af ”Husk mig”, når du logger på første gang
  • Hvis du skifter mellem brugere (f.eks. på en iPad)

Derfor skal du bruge nøgleappen
For et nemt og hurtigt log-on med NemID anbefaler vi at benytte nøgleappen fra NemID. Med appen kan du logge ind med NemID direkte fra din smartphone eller tablet uden at have dit fysiske nøglekort ved hånden. Du godkender blot NemID-transaktionen via en dialogboks på mobilen og slipper dermed for at taste den sekscifrede kode fra det fysiske nøglekort. Denne proces er den samme, uanset om du skal bruge NemID til din bank, borger.dk eller noget helt tredje.

  1. Du har altid dit NemID ved hånden
  2. Du løber aldrig tør for nøgler
  3. Du godkender login og underskift med NemID ved at swipe i stedet for at indtaste en indtaste en sekscifret kode
  4. Nøgleappen kan bruges alle steder, hvor du ellers ville bruge dit fysiske nøglekort

Har du ikke downloadet NemID nøgleapp endnu, kan den downloades gratis i både App Store og Google Play.

Er du erhvervskunde, skal du være opmærksom på, at der findes en separat NemID nøgleapp til erhvervskunder. Download den nedenfor.