Udsigt til minusrenter blev vendt til afkast

Jan Jensen fik hjælp til placering af sine virksomheders overskudskapital, så negative renter blev skiftet ud med afkast.

Som så mange andre virksomhedsejere er indehaver af McDonalds-restauranterne på henholdsvis Hovedbanegården, Nørreport, Frederiksberg og i Ballerup Jan Jensen påvirket af det aktuelle lavrentemiljø, der har gjort det dyrt for virksomheder at have penge på kistebunden. Derfor begyndte restauratøren at afsøge nye muligheder for at placere sine virksomheders overskudskapital.

- Et af alternativerne til at have kapital stående i banken og dermed betale negative renter er at have pengene liggende under hovedpuden derhjemme. Det er ikke en holdbar løsning, og derfor ville jeg gerne afsøge mine muligheder, fortæller Jan Jensen.

I den forbindelse lagde Jan vejen forbi sin lokale Spar Nord, hvor han fik sig en god snak med en af bankens investeringsrådgiver.

Foto: Jan Jensen

- Jeg har altid haft et godt samarbejde med Spar Nord, som tager mig seriøst og tager sig tid til at vende de mange forskellige muligheder for at undgå negative renter. Også denne gang fik vi os en god snak om mine virksomheders konkrete situationer og behov, hvor vi fandt frem til, at det ville være en god ide at investere overskudskapitalen.

Afgørende med fleksibilitet

Efter en grundig gennemgang af Spar Nords investeringssetup, fandt Jan i samarbejde med sin rådgiver frem til en risikoprofil samt en investeringshorisont, der passer til hans virksomheder.

- Vi renoverer og udvider vores restauranter løbende og har derfor et behov for stor fleksibilitet i vores likviditetsberedskab. Derfor valgte vi at investere i både aktier og obligationer. På den måde kan dele af pengene hurtigt realiseres, mens andre bliver aktiveret i en længere periode, forklarer Jan.

Spar Nord tilbyder forskellige investeringsmuligheder, der kan skræddersyes kundens behov og ønske om egen involvering, fortæller afdelingsdirektør hos Spar Nord Erhverv Preben Blauenfeldt:

- Vores kunder er forskellige. Nogle ønsker ikke at blive involveret i deres investeringsforløb, mens andre gerne vil være med i alle faser. Derfor starter vi altid med at afklare kundens individuelle behov og ønsker for på den måde at finde den helt rette investeringsløsning.

Jan Jensen har eksempelvis valgt at lade Spar Nord varetage hans investeringsportefølje, da den løsning passer bedst til hans behov.

- Aktier og obligationer er ikke normalt noget, jeg gør mig så meget i, og derfor har det været vigtigt for mig at kunne lægge min portefølje i deres hænder. Det er jeg meget tryg ved, og mine investeringer er så småt begyndt at genere de første afkast. Derfor går jeg også med en lille drøm om, at mine investeringer kan generere et afkast på plus 10 procent om året, siger Jan slutteligt.

Publiseret:
7. maj 2020