Lagde du lån om i marts? Derfor skal du overveje det igen

Book et møde med din lokale Spar Nord-rådgiver, hvis du er blandt de tusindvis af boligejere, der i marts lagde lån om til en højere rente. Foto: Shutterstock

Udnyttede du rentestigningen i marts til at nedbringe restgælden på dit realkreditlån, er der nu grund til at overveje en ny låneomlægning, men du skal være hurtig på aftrækkeren, lyder anbefalingen fra Spar Nords chefanalytiker.

Var du blandt de tusindvis af boligejere, der i marts lagde lån om til en højere rente for at skære en bid af din restgæld? Så gør du lige nu klogt i at overveje at lægge lån om igen. Denne gang til en lavere rente. I hvert fald hvis din låneomlægning fra marts måned skal kunne betale sig, lyder anbefalingen fra Spar Nords chefanalytiker, Martin Lundholm.

”De, der benyttede sig af muligheden for at opkonvertere i marts, skal nedkonvertere igen, før manøvren har være en økonomisk succes samlet set,” siger han.

At tiden igen er inde til at lægge lån om skal ses i lyset af, at renten på det 30-årige fastforrentede lån er faldet til 1 % siden marts, hvor udbruddet af corona fik renten på realkreditlån til at stige. En situation, som op mod 22.000 danskere ifølge Finans Danmark udnyttede til at få nedbragt deres restgæld ved at lægge deres lån om til 2 % i rente.

For at den manøvre skal give mening, kræver det dog, at lånet senere bliver omlagt til en lavere rente, når renten igen er faldet, og det er den nu, forklarer Spar Nords chefanalytiker, Martin Lundholm.

”Man kan sige, at dem, der lagde lån om til en højere rente i marts, er lykkedes med at vinde første halvleg stort i form af en mærkbar reduktion af restgælden, og nu handler det så om at holde godt fast i føringen,” forklarer han.

Opkonvertering og nedkonvertering – hvad er det?

  • En opkonvertering eller at opkonvertere betyder, at man lægger sit lån om til en højere rente, når renten stiger. Fordelen ved det er, at man får en lavere restgæld. Det kan lade sig gøre, fordi man kan indfri lånet til en lavere kurs, end da man optog lånet.
  • En nedkonvertering eller at nedkonvertere betyder, at man lægger sit lån om til en lavere rente. Fordelen ved det er, at du skal betale mindre i ydelse – og derved opnår mere luft i økonomien.

Hvorfor vente?

Men skal du så gøre det nu eller vente? Det er garanteret et spørgsmål, som melder sig hos dig, hvis du lagde om til et 2 %-lån i marts. Spørger man Spar Nords chefanalytiker, Martin Lundholm, lyder anbefalingen, at du skal gøre det inden udgangen af august, hvor de nuværende obligationsserier lukkes ned.

”Der er meget, der taler for at lægge lån om inden udgangen af august. På den anden side af august vil samme type lån have en lavere kurs. Det bliver simpelthen dyrere at have lånet. Det betyder, at renten skal nå at falde i mellemtiden, for at det kan opveje de merudgifter, der er forbundet med at vente,” siger han og uddyber:

”Regner du med, at renten kommer markant længere ned, skal du selvfølgelig vente, men så skal du blot være klar over, at du har tiden imod dig,” siger han.

Han forklarer, at det ”koster” cirka 1 kurspoint at vente til efter august, ligesom obligationskurserne skal stige med mere end ca. 0,12 kurspoint i kvartalet, før det kan betale sig at vente. Det skyldes, at 2 %-lånet er dyrere end 1 %-lånet.

Dertil kommer, at det fortsat er usikkert, hvordan coronapandemien til at udvikle sig. Kommer smitten for alvor til at blusse op igen, kan det føre til ny uro på realkreditområdet, som vi så det i marts 2020. Og det er en situation, som kun kan udnyttes, hvis man inden da har konverteret ned fra sit 2 %-lån.

Ifølge chefanalytikeren forventes det imidlertid, at renten vil forblive omkring det nuværende niveau året ud og nok også længere, men usikkerheden er stor.

Én ting er dog sikker. Lagde du lån om til en højere rente i marts, skal du alligevel konvertere ned før eller siden. Så hvorfor vente?

Har du spørgsmål? Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vil du have en vurdering af dine muligheder for at lægge lån om eller bare et godt råd? Så kontakt os.

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes