5 grunde til at indbetale til pension

Ønsker du en alderdom med økonomisk frihed, er det alfa omega med en god pensionsopsparing. Foto: Shutterstock

Allerede fra dine første år på arbejdsmarkedet er det klogt at sætte penge til side til pensionsalderen. Også selv om du måske hellere vil bruge dem på noget andet. Her har vi oplistet fem grunde til at starte en pensionsopsparing.

Rejser, nye møbler, gode madoplevelser, den nyeste elektronik. Der er mange ting, som er sjovere at bruge penge på end en pensionsopsparing. Har du lige købt ny bil eller investeret i en bolig, føler du måske ikke rigtig, at der er råd til at sætte penge af til pension lige nu og her. Måske tænker du, at den post godt kan vente nogle år, og at det hele jo nok skal gå alligevel.

Det skal du måske genoverveje. For der er mange fordele ved at påbegynde din pensionsopsparing, så snart du får en fast månedlig indtægt. Om ikke andet kan du starte efter devisen: Lidt er bedre end ingenting.

Her har vi listet fem grunde til at påbegynde din pensionsopsparing så tidligt som muligt.

  1. Hvis du vil være sikker på at kunne opretholde din nuværende levestandard, når du går på pension, kræver det en god opsparing.
  2. Forbered dig på at være pensionist i flere år end dine forældre. Vi bliver ældre og ældre – blot i løbet af de seneste 20 år er middellevetiden steget med cirka fire år. Du skal starte din pensionsopsparing i god tid, hvis du skal nå at spare nok op til alderdommen.
  3. Jo ældre du er, jo før du kommer i gang med din pensionsopsparing, desto mere må du undvære hver måned for at nå at spare nok op, inden din tid på arbejdsmarkedet rinder ud.
  4. Vil du have mulighed for at udleve en drøm om at flytte til Spanien som pensionist, køre tværs over USA som 70-årig eller invitere familien med på rejser, er du nødt til at have en god pensionsopsparing.
  5. Selvom du måske har friværdi i din bolig, er det højst sandsynligt ikke nok til at opretholde din levestandard, når du bliver gammel. I stedet bør du få stablet en god opsparing på benene.

Kan vi hjælpe med noget?

Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes
Skal udfyldes