Gå til hovedindhold

Store donationer til LOA og Aalborg Regatta

Spar Nord Fonden har bevilget 250.000 kroner til LOA og 150.000 kroner til Aalborg Regatta. Efter aftale med Spar Nord Fonden har direktør for Spar Nord Aalborg, Jacob Jensen, overrakt den glade nyhed.

6239 Aalborg · Nyhedsrum · LOA Og Aalborg Regatta

Med donationer på henholdsvis 250.000 kroner til LOA og 150.000 kroner til Aalborg Regatta har Spar Nord Fonden for alvor stemplet sig ind som en stor support for værdifulde tiltag, der blandt andet byder på et væld af vandaktiviteter og seværdigheder samt musikalsk underholdning for byens borgere.

LOA er Danmarks eneste barkentine - et skib med råsejl på den forreste af tre master. Skibet er et smukt eksempel på dansk skibsbygningstradition og betegnes af Skibsbevaringsfonden som et varigt kulturminde af betydning for forståelsen af det maritime Danmark. Et kulturminde der med en stærk donation fra Fonden byder deltagende gæster på en begivenhedsrig oplevelse.

Bestyrelsesformand Per Michael Johansen fra Tall Ship Aalborg Fonden, der ejer og driver LOA, fortæller, at de 250.000 kr. fra Spar Nord Fonden er et kærkomment bidrag til et nyt navigationssystem:

- Vi er meget glade for den økonomiske støtte fra Spar Nord Aalborg og Spar Nord Fonden. LOA’s nuværende navigations- og radiosystem er forældet og lever ikke længere op til de standarder, der kræves for et fuldt sikkerhedsmæssigt sødygtigt skib. Installationerne er fragmenterede, forældede og installeret i takt med, at midler hertil har kunne frigøres. Det betyder, at vi i dag har et system, hvis funktionsduelighed er begrænset og de forskellige systemer udveksler ikke den nødvendige information automatisk. I et skib som LOA, der opererer med forskellige navigatører på de forskellige togter, er det derfor svært at sikre den helt afgørende navigationssikkerhed, ligesom vi på sigt vil få vanskeligt ved at få de nødvendige farttilladelser fornyet af Søfartsstyrelsen. Der er derfor behov for fornyelse af det samlede navigationssystem på LOA.

Hos Spar Nord Aalborg glæder man sig ligeledes over donationerne, hvor der blandt andet er stor begejstring over støtten til foreningslivet og de mange frivillige. Direktør Jacob Jensen fortæller således:

- Det betyder meget for os, at vi, i samarbejde med Spar Nord Fonden, kan tilbyde økonomisk support til værdifulde tiltag, der gør en forskel for vores lokalsamfund. Dette er LOA og Aalborg Regatta i den grad gode eksempler på. Her samles frivillige ildsjæle i fællesskab og arbejder for et fælles mål. Det kommer til syne hver gang LOA ankommer til Aalborg Havnefront, hvor de mange gæster bliver beriget med åbent skib, receptioner og mange andre arrangementer. Samtidig vil vi glæde os meget til, at Aalborg Regatta til august igen danner ramme om en fantastisk begivenhed på havnefronten.

Aalborg Regatta er en maritim familiebegivenhed, der i løbet af fire dage byder på musikalsk underholdning, et væld af vandaktiviteter, et legeland for børn og sjove oplevelser. Med en solid donation fra Spar Nord Fonden vil Aalborg Havnefront fra d. 23.-27. august igen danne ramme om den årligt tilbagevendende begivenhed.

Publiceret d.
4. juli 2023