Gå til hovedindhold

Aveny-T modtager donation på 20.000 kr.

Spar Nord Frederiksberg har, på vegne af Spar Nord Fonden, doneret 20.000 kroner til teatret Aveny-T. Donationen skal støtte teatret i dets fortsatte vækst og gode arbejde med spændende teatralske og musikalske projekter.

6080 Frederiksberg · Nyhedsrummet · Aveny T

Donationen lyder på 20.000 kroner, og den overrækkes til det velkendte teater på Frederiksberg, nemlig Aveny-T. Spar Nord Fonden har indvilliget i at tilbyde et solidt økonomisk skulderklap til teatret, så det kan fortsætte den gode indsats for et mere kulturelt lokalsamfund.

Aveny-T hylder diversitet og aktualitet og udkommer både i stort og intimt format. Her skabes der fællesskaber og oplevelser i mødet mellem levende kunst og publikum, hvor der præsenteres et mangfoldigt univers af scenekunst, musik og film. Aveny-T producerer og præsenterer teater for unge, om unge og til unge – i alle aldre.

- Kultur- og foreningslivet spiller en stor rolle i lokalsamfundet, hvor borgere kan få gode oplevelser og fællesskaber gennem kunst, musik og film. Specielt de unge mennesker i lokalområdet får rig mulighed for at udvikle samt lære nye kompetencer, som de kan fremvise på scenen foran et større publikum. Og derfor er vi glade for, på vegne af Spar Nord Fonden, at kunne tilbyde økonomisk støtte til Aveny-T, fortæller Kim Dam, afdelingsdirektør for Spar Nord Frederiksberg. 

Bygningen, hvor Aveny-T har til huse, blev bygget af H.C. Stilling i 1850, hvor den hed Sommerlyst. I 1919 blev Sommerlyst ombygget til et teater, og fik navnet Føniks-Teatret. Siden har teatret gået under mange forskellige navne, som fx CampX, Dr. Dantes Aveny og Frederiksberg Teater.

Væksthuset er Aveny-T’s nye scene for ungdomsteater, hvor teater, kunst og musik blandes. Således skal Væksthuset bidrage til at styrke både Aveny-T og Frederiksberg Allés mangeårige tradition for teater og underholdning. Den nye tilbygning er integreret med den over 100 år gamle og bevaringsværdige teaterbygning.

Publiceret d.
17. maj 2023